Døgnets alt for få timer

Livet på farten skaber bjerge af bilag

Prøv at ringe til SKAT og spørg om du kan slippe for at lave regnskab fordi du har for travlt. Svaret er selvfølgelig et rungende nej.

Hvad gør du så, hvis du som Johan dagligt kæmper for at få tid til at være fuldtids handicaphjælper, ægtemand, familiefar, forfatter, forlagsejer og… nå ja, en der faktisk laver sit regnskab. 

Alle de titler giver et liv på farten. Ture rundt i boghandlere med tilhørende pølsevognsbesøg og møder med eksperter for at researche næste bog.

Turene sikrer salget af bøger og den detaljerigdom der har givet ham titlen som Danmarks Dan Brown. Men det skaber også stakkevis af bilag. Bilag der både stjæler hans tid og hans opmærksomhed.

Når forretningen og regnskabet kører automatisk i baggrunden, så har Johan endelig roen til at skrive sine bøger. Væk er angsten over tabte bilag og frygten for torskegildet med SKAT.

Læs om Johan der med Kontolink:

Kampen for at finde tid

“Jeg begyndte at skrive i en sen alder. Lige inden jeg fyldte 40 besluttede jeg mig for at sætte ord på papir og skrive en roman. Det gik hurtigt op for mig, at det er en enormt tidskrævende affære ved siden af mit fuldtidsjob som handicaphjælper. Hovedparten af mine bøger er dog blevet til på jobbet. Der er meget ventetid, da dem jeg hjælper har brug for plads og tid til sig selv. Ventetiden kommer ud af det blå, så jeg har siddet der med tiden til at lave mit regnskab, men manglet delene til det som en computer, en scanner og selve bilagene.”

“Med både barn og kone handler det om at prioritere min hverdag, så der er tid nok til det hele. Både familie, firma og forfatteri.”

Johan distraheres konstant af hverdagens forstyrrelser, men bogholderiet og administrationen bagved forretningen kræver også rigtig meget opmærksomhed. Mere end en gang er det endt i sved på panden.

 

Der er rigtig mange kvitteringer, der er røget ud af lommen

“En del af mit arbejde er at køre rundt og promovere mine bøger i boghandlere. Så sidder jeg på caféer og rejser rundt og køber kaffe, mad, benzin. Hvis ikke jeg er ude og promovere er jeg ude og researche til næste bog. Det ender med at blive mange timer på farten. Det betyder kort sagt, at der er en del kvitteringer.”

Jeg er måske lidt af et rodehoved, for jeg kan i hvert fald sige at der er rigtig mange kvitteringer, der er røget ud af lommen mens jeg er på tur.

“Så kommer jeg hjem og skal til at ordne mit regnskab. Jeg leder og leder efter bilagene, men finder ingenting. Min revisor rykker mig efter bilagene, og så er det ikke sjovt at sige at man har mistet dem i farten.”

“Det er små udgifter – mad fra pølsevogne og kaffe fra caféer. Men så er jeg nødt til at tage det som en privat udgift. Det er superhamrende irriterende. Og det er spildte penge.”

Regnskabet sakker bagud

“Når man rejser meget rundt og ikke har en fast holdeplads i form af et skrivebord på et kontor, så kan det være svært at finde tiden til at komme i bunds med regnskabet.”

Det var her Johan begyndte at drømme om at kunne klare det hele fra sin telefon i stedet.

“Jeg har prøvet mig frem med forskellige løsninger, men intet fungerede rigtigt. Også fordi jeg ikke har de samme faste udgifter og indtægter hver måned. Det betød at jeg begyndte at være en del bagud i mit firmas økonomi.”

Revisoren griber ind

“Min revisor ringede en dag til mig og fortalte om Kontolink. Han sagde det nok var noget for mig at starte med, netop fordi jeg er så meget på farten.”

“Tiøren faldt da jeg fik besøg af Steffen [fra Kontolink] og vi tog hele mit regnskab fra april til oktober på ti minutter og fik lagt det hele ind i e-conomic. Jeg havde stresset over det længe, og så tog det kun ti minutter at få skovlen under regnskabet. Så var jeg ganske overbevist om at jeg selv kan ordne resten – uanset om jeg er derhjemme, på cafe eller står i køen i Netto.”

Ro i maven

Lidt overraskende for en mand, der kæmper med at få døgnets begrænsede timer til at passe, så er det faktisk ikke tidsbesparelsen, der imponerer Johan Ottosen ved Kontolink.

For mig er det ikke tiden, jeg tænker på. Det er følelsen af ro i maven når jeg ved, der ikke er noget jeg har glemt at lave. Fra overblikket kan jeg se, om der er noget jeg mangler at klare.

“Kontosnap og Kontolink er altid åbent og klar. Når det så er ordnet ved jeg, at jeg har alt på det rene. Måske ser jeg spøgelser. Men hvis man venter en måneds tid med at ordne regnskabet, så opstår usikkerhederne. Det er meget lettere at tjekke hver dag. Det giver ro i maven for en kreativ starut som mig.”

“Nu kan jeg så stå ved en pølsevogn, scanne kvitteringen med Kontosnap og få bekræftelsen, og så smide den ud. Så er jeg videre.”

Det krævede heller ikke nogen stor tilvænning for Johan at lave regnskabet fuldstændig digitalt.

“Det var ikke en ny vane for mig. For telefonen har man jo alligevel hele tiden fremme – i stedet for at læse nyheder eller gå på de sociale medier, så kan man lige ordne sine bilag.”

Ro i sindet

“Kreative typer som mig, er dem der udsætter administrationen mest. Nogle gange skal man bremse den kreative del og høre jorden kalde. Også som kunstner er man nødt til at leve jordnært og sørge for at økonomien følger med.”

“Derfor handler det om at gøre det så let for sig selv som muligt. Jeg kan ikke selv finde tre timer samlet til at sende bilag ind, så for mig er det virkelig vigtigt at kunne klare regnskabet løbende”

Jeg har prøvet at indrette mit liv, så jeg kan fokusere så meget som muligt på at skrive. Kontolink er en del af det system, der støtter mig i min skrivning.

“Alle de gange du ikke er opmærksom i det, du laver er det fordi noget fylder i baghovedet. Kontolink gør, at jeg ikke behøver spekulere over forretningen mens jeg skriver. Jeg ved at jeg har alt på det rene, og kan være til stede i den opgave jeg har sat mig for.”

Vi kan afsløre at Johans revisor også er temmelig glad for at han nu altid har bilagene når han skal bruge dem.

Vil du også have ro i sindet?

Prøv Kontolink ganske gratis i 30 dage

Læs andre kunders historie

Halverer tid på regnskab

Læs hvordan Anders har fået
mere tid til de fede opgaver.

Regnskab i reklamepausen

Læs hvordan Helle kan lave sit regnskab i reklamepausen.
Forfatter Johan Ottosen2

Johan Ottosen

Forfatter

Med Kontolink kan jeg