Nu skal du opbevare dine bilag digitalt

Der er blevet vedtaget en ny bogføringslov, der skal gøre op med de fysiske regnskabsbilag og manuelle processer ved bogføring

Kontolink er en nem løsning for små virksomheder, til at få indsamlet og digitaliseret alle bilag som loven kræver det. Vi sørger for digital opbevaring og sikkerhedskopiering af dit bilagsmateriale i minimum 5 år.

Ny bogføringslov kræver, at alle kvitteringer og bilag skal opbevares digitalt

Hvis din virksomhed ikke er kommet med på digitaliseringsbølgen endnu, er det ved at være på tide. Den 1. juli 2022 trådte den nye bogføringslov i kraft, der bl.a. indeholder krav om, at virksomheder skal opbevare deres bilag digitalt.

Med den nye lov kommer der også et højere bødeniveau, hvis en virksomhed ikke kan stille deres regnskabsmateriale til rådighed for myndigheder, der har hjemmel til at få indsigt i regnskabet. Over de næste år, vil der løbende blive implementeret nye krav til virksomheder med henblik på at gøre regnskaber og bogføringsarbejdet mere digitalt.

Digitalisering af regnskabsmateriale

Digitalisering: Start med dine bilag

Hvis din bogføring lige nu består af en del fysiske bilag eller manuelle indtastninger i et regneark, så virker det måske besværligt med de nye krav om digitalisering. Men det behøver slet ikke at være bøvlet at digitalisere dit regnskab.

Start med det basale: Dine bilag. Kontolink er en app, der hjælper dig med at få styr på dine bilag, da appen indsamler bilag fra mail og fra dine mobilbilleder af kvitteringer. Du kan derfor nemt bruge Kontolink som et digitalt bilagsarkiv, hvor du også kan søge bilag frem igen og samarbejde med din bogholder/revisor.

Vi sørger for at lave sikkerhedskopi af alle bilag og opbevarer dem i minimum 5 år.

 

Med digitalisering kommer der fordele

Bogfør med ét klik

Da Kontolink er forbundet med din bank, behøver du aldrig at bekymre dig om du har glemt et bilag. I Kontolink kan du nemlig altid se de bankposteringer, der mangler bilag. Når Kontolink finder bilaget på mail eller fra dine billeder af kvitteringer, bliver bilaget automatisk matchet med den tilhørende bankpostering. Så skal du (eller din bogholder/revisor) bare godkende det på din mobil.

På den måde er dit regnskab altid opdateret og du har løbende overblik over dine bilag – og evt. hvilke bilag du mangler. Så slipper du for at stresse op til momsfrister og det er slut med at bruge timevis på at lede efter manglende bilag til din bogholder/revisor. 

Economic-Bilagsmangelliste

Bogføring uden hovedpine

Vi finder bilagene - alt du skal gøre er at godkende. Bilag indsamles løbende og matches automatisk med dine udgifter i banken.

Styr på indbetalinger fra kunder

Vi registrerer og overfører automatisk indbetalinger, når de rammer din bankkonto. Så skal du ikke holde øje.

Tag billeder af kvitteringer

Slut med mapper fyldt med kvitteringer. Brug Kontosnap på mobilen til at tage billeder af kvitteringer, så de gemmes digitalt.

Få en introduktion til Kontolink på din skærm og få digitaliseret dine bilag

Overvejer du om Kontolink er et godt match til dig og din virksomhed? Find en tid, der passer ind i din kalender, til at få en introduktion til Kontolink, direkte på din skærm. Vi viser dig funktionerne, svarer på dine spørgsmål og så kan du være i gang med at digitalisere dine bilag med det samme.

Du kan også prøve Kontolink gratis i 30 dage

Du kan frit oprette en Kontolink-aftale og prøve det af i 30 dage helt uden binding.
Hvis du bagefter vil fortsætte med at bruge Kontolink, kan du nemt tilføje dit betalingskort og opgradere til en aftale, der passer til dit behov.

Bruger du et ældre regnskabssystem, der ikke opbevarer bilag?

Bruger du et regnskabssystem i dag, der ikke opbevarer bilagene digitalt, som fx C5, NAV, Summarum, IT Revisor, Visma Business m.fl., kan du med fordel bruge det sammen med Kontolink og dermed leve op til kravene om digital opbevaring og sikkerhedskopiering af dine bilag.

Bruger du andre systemer som fx e-conomic eller Dinero?

Vi har integrationer til regnskabssystemer som e-conomic og Dinero. Når du forbinder Kontolink med dit regnskabssystem, kan du bogføre via Kontolink med et klik/swipe. Vi finder bilagene fra din mail eller mobil-app og matcher dem automatisk med posteringerne i din bank, så du bare skal godkende dem.

På den måde sparer du tid på bogføringen og er på forkant med bilagsindsamlingen og momsrapporter.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os på hello@kontolink.com.